Ervaringen

Ik volgde bij Marjolijn de cursus Schilderen met Passie! Ik ben erg onder de indruk van het innerlijk proces waarin ik tijdens het schilderen ben gekomen. Marjolijn vertelt je niet alleen over de praktische kant van schilderen, de materialen en hoe deze te gebruiken, maar coacht en leidt je door een proces dat je ziel raakt! Je krijgt inzicht in persoonlijke processen en patronen. Het schilderen helpt je deze te doorbreken en te transformeren. Het resultaat is een leeg en ontspannen hoofd, een geraakte ziel en een schilderij dat je hart beroert!
Angela Clavaux, Poortugaal

Marjolijn deed de deur open van haar woonhuis. Op het moment dat ik de drempel overstapte en met haar meeliep naar boven naar de behandelkamer kwam er al rust over me heen. Ik stapte een lichte behandelkamer binnen die een fijne sfeer uitstraalde, het rook lekker en ook een rustig muziekje op de achtergrond zorgde dat ik zelf al meer rust van binnen voelde. Ik ging liggen en Marjolijn legde uit wat de behandeling inhield en liet me daarna even rustig aarden. Waarna ze begon.
Op alle plekken waar ze haar handen heeft gelegd voelde ik een soort zware deken van me afvallen en voelde de plek een stuk lichter en zo steeds grotere delen van mijn lichaam. Bij mijn buik voelde ik meer een blokkade en voelde ik het niet lichter worden. Na meerdere hypothesen achteraf bedacht voor te hebben, bleek 1 hypothese waar; ik was op het moment van de behandeling zwanger.
Aan het einde van de behandeling krijg je de tijd om weer 'op aarde' te komen, een lekker koel glaasje water en vooral nog meer rust om met een ontspannen lichaam en geest de deur uit te stappen. Ik voelde mezelf prettiger zowel mijn lichaam als mijn hoofd voelde lichter, ik had meer innerlijke kracht, energie en ik was vrolijker.
Nancy, Hoogvliet

Mijn ervaring met reiki is dat het mij helpt om een diepe ontspanning te vinden. Het zorgt ervoor dat ik beter in balans ben. Verder verlicht het ook mijn migraine. Ik merk dat reiki de migraine aanval kan afbreken of de aanval kan verminderen. En als het de migraine niet minder maakt, helpt het mij om de aanval beter door te komen. Voor mij is reiki een bijzondere ervaring.
Carolien, Hoogvliet

Ik ging voor een aurahealing naar Marjolijn. Op haar mooie, overzichtelijke site las ik dat het je helpt oude ballast los te laten en zo ruimte te scheppen voor nieuwe energie en inzichten. Daar was ik wel aan toe. Vanaf binnenkomst schept Marjolijn een prettige sfeer en geeft ze de tijd om te landen. Tijdens de behandeling kwam ik al vrij snel in een soort cocon van vrede en ervaarde ik mooie kleuren. Er kwam rust over me heen en na afloop voelde ik me ‘wattenbollig'. Marjolijn zorgde ervoor dat ik even tot mezelf kon komen met een glaasje water en liet mij even alleen. In die tijd beschrijft zij wat zij tijdens de behandeling aan blokkades is tegengekomen en welke positieve energieën zij heeft toegevoegd. Ik was onder de indruk van haar bevindingen, die zo klopten bij mijn werkelijkheid. Met nieuwe inzichten ben ik naar huis gegaan en het voelde die dag alsof ik op wolken liep. Ik voelde me prettiger, met meer energie en ik heb tips gekregen om mee aan de slag te gaan.
Joke, Hoogvliet

Mijn man is 61 en heeft sinds 3 jaar Alzheimer, ook wel vroeg-dementiegenoemd. Een triest ziekteproces waarin hij zich ervan bewust is dat hij steeds minder kan. Hij begint het laatste halfjaar ook steeds meer last te krijgen van afasie; zijn spraak wordt minder en hij kan moeilijk op woorden komen. Schrijven kan hij niet meer. Zijn lichaam zit dan ook vaak vol spanning, gevoel van onmacht en zoals hij zegt: 'vol rommel in het hoofd'.In september 2018 is mijn man begonnen met maandelijks een reiki-behandeling bij Marjolijn. Aangezien mijn man moeilijk praat, belt Marjolijn mij de avond tevoren op om te vragen hoe het met hem gaat. Tijdens de behandeling weet ze dan ook een beetje waar hij mee bezig is. Mijn man ervaart de behandeling als heerlijk ontspannend. 'De rommel in zijn hoofd"gaat weg en wordt opgeruimd in keurige laatjes. Hij voelt zich rustig, minder verkrampt en wat heel fijn is hij kan wat beter praten!
De dag na de behandeling belt Marjolijn mij op, om haar ervaring van de behandeling te vertellen. Regelmatig zegt ze dan: "Hij kwam verkrampt binnen maar zo gauw ik met de behandeling begin is hij heel snel helemaal ontspannen en rustig". Haar ervaring is ook dat hij na een behandeling beter zijn gedachten onder woorden kan brengen.
Onze ervaring is dat Reiki Alzheimer natuurlijk niet kan genezen, maar het kan het ziekteproces meer dragelijk maken. Het zorgt voor meer evenwicht en rust, wat voor een Alzheimer-patiënt zo belangrijk is. Ik hoop dat veel Alzheimer-patiënten én hun partner de weg zullen vinden naar Marjolijn!
Marijke, Pernis

Voor het eerst in mijn leven een reiki behandeling ontvangen. Van te voren had ik geen verwachtingen, niet positief of negatief. Ik ben er open ingestapt en dat is precies wat Marjolijn ondersteunt met haar benadering. Ze laat je jezelf op je gemak voelen, ze is heel open en vol respect in haar benadering naar je toe.

Ik vond het een erg fijne ervaring met een aantal herkenbare zwakke punten in mijn lijf. Voor een ieder die interesse heeft en Reiki een keer wil uitproberen zou ik een bezoek aan Marjolijn zeker aanraden!
Yvette, Brielle

Ik ben inmiddels een aantal keer bij Marjolijn geweest voor een reikibehandeling. Voor mij betekent het ontspanning tijdens de behandeling en geeft het mij de dag erna energie. Voor een van de behandelingen was ik erg moe en kon ik alles wat mij bezig hield even niet goed overzien. Ik hoopte dan ook bij Marjolijn wat rust te vinden. Niet alleen heb ik die rust gevonden, maar tijdens de behandeling klaarde er direct een hoop op in mijn hoofd. Ik ontspande en kreeg energie en inspiratie om het weer aan te gaan.
Tessa, Poortugaal

Op een heerlijk zacht 'rustbed' met warme deken en kussentjes kon ik me terugtrekken in mijn eigen cocon. Marjolijn bewoog zich om mij heen, ik ervaarde kalmte, rust en warmte. Na de behandeling was het zacht en stil in mij. Een heerlijk ontspannen ervaring die nog lang na werkte.
Sophike, Hoogvliet

Even alles kunnen loslaten en weer diep ademhalen. Terwijl de handen boven mijn lichaam bewogen, knetterde het gewoon. De vonken vlogen er vanaf! Ik was me er opeens bewust van, waar ik spanning vasthield. Ik voelde mijn kaken ontspannen. Iets wat je nooit bedenkt voordat je op de tafel plaats neemt.
Liesbeth, Barendrecht